Proces technoloog

Wie zijn wij?

Refresco Zoetermeer (voorheen Avandis) is één van Europa’s modernste producenten van alcoholische dranken. Wij bouwen op een moderne manier verder op een rijk verleden dat teruggaat tot in de 16de eeuw. Avandis heeft de kenmerken van een familiebedrijf; overzichtelijke omvang, rijke tradities en betrokken medewerkers.

Wij produceren gedistilleerde producten, likeuren, gin, vodka, rum en veel meer voor  de top merkeigenaren in de sector. Deze producten blijven niet alleen in Nederland maar gaan de hele wereld over. Hiervoor kopen wij componenten en grondstoffen in bij de gerenommeerde leveranciers in binnen- en buitenland.

Procestechnoloog / procesengineer

Als Procestechnoloog en procesengineer ben je continue bezig met de interactie tussen techniek en product. Je ondersteunt de productieorganisatie bij het verbeteren van de operationele condities en als procesengineer realiseer je investeringsprojecten in de procesomgeving van de Drankenbereiding en Menginstallaties. Jouw kennis van techniek en product wordt ingezet voor het verbeteren en vernieuwen van bestaande installaties of de enginering van nieuwe installaties.

Hierbij zorg je voor kwalitatief hoogwaardige en fact-based analyses en adviezen op procesgebied. Bij afwijkende procescondities, bijzonderheden en calamiteiten zorg je voor de juiste oplossingsrichting. Je analyseert en optimaliseert bestaande installaties, geeft advies en leiding aan of neemt deel aan technische of proces verbeterprojecten. Daarbij ligt de focus op veiligheid, kwaliteit, beheersbaarheid en efficiëntie van de productieprocessen. Ook zal je worden ingezet voor het realiseren van investeringen.

Je rapporteert aan Manager Onderhoud en Engineering.

Wat ga je doen?

 • Beoordelen van procesprestaties en het rapporteren van bevindingen
 • Grondoorzaakanalyses uitvoeren bij afwijkingen en acties uitzetten in overleg met productie, QA en Technische Dienst
 • Standaardiseren van werkprocessen op gebied van technologie
 • Uitvoeren van verbeterprojecten op het gebied van engineering, techniek, proces en product
 • Investeringsprojecten realiseren in de procesomgeving
 • Kwalitatief hoogwaardige rapportages verzorgen over uitgevoerde projecten
 • Nauw samen met de afdelingen productie, kwaliteit en technische dienst

Wie zoeken wij?

 • Tussen de 4- 6 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau bijvoorbeeld verkregen door afgeronde HBO of academische opleiding in de richting van levensmiddelen-, chemische-, of biotechnologie
 • Toepassingsgerichte, pragmatische instelling met sterke dosis nieuwsgierigheid
 • Je begrijpt achtergronden van (technische) processen in relatie tot producteigenschappen
 • Je begrijpt de relatie tussen producteigenschappen en toepassingen
 • Communicatief vaardig, proactief, resultaat gericht, analytisch, teamspeler
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse- als de Engels taal, in woord en geschrift

Ben jij de Procestechnoloog en procesengineer die wij zoeken?
Heb je belangstelling en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan door je sollicitatiebrief met CV naar ons toe te mailen. Voor meer informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met de afdeling personeelszaken door te mailen naar P&O@avandis.