Junior Controller Refresco Zoetermeer/Avandis

As we are specifically recruiting candidates who are fluent in Dutch, we have chosen to publish this vacancy in Dutch only.

Harry, CFO bij Refresco Zoetermeer vertelt: “Als financial (of Controller) in een productieomgeving ligt de focus op marges en kostprijzen. Ligt hier jouw interesse, dan kun je bij Refresco Zoetermeer/Avandis je hart ophalen”.

Wie zijn wij?

Refresco Zoetermeer (voorheen Avandis) is één van Europa’s modernste producenten van alcoholische dranken. Wij produceren namelijk gedistilleerde producten, likeuren, gin, vodka, rum en veel meer voor  de top merkeigenaren in de sector. Deze producten blijven niet alleen in Nederland maar gaan de hele wereld over. Hiervoor kopen wij componenten en grondstoffen in bij de gerenomeerde leveranciers in binnen- en buitenland.

Als Junior Controller ga je aan de slag op de afdeling Finance. Een afdeling die binnen Refresco Zoetermeer verantwoordelijk is voor de planning, uitvoering, controle en evaluatie van alle administratieve taken en geldstromen Maar ook houden de medewerkers van deze afdeling zich bezig met vastleggingen en rapportages voor risicomanagement, de Refresco Zoetermeer planning- en controlcyclus en overige werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het werkveld van Finance en procesbeheersing, zowel op de productiewerkvloer tot in de directiekamer.

De rol van Junior Controller – Refresco Zoetermeer                                                                            

Als Junior Controller sta je samen met de Manager Accounting onder leiding van de directie. Een mooie rol waarbinnen je veel bezig bent met de het beheren van de planning- en controlcyclus van de organisatie. Jouw nieuwe baan kunnen we het best omschrijven met de volgende punten:

 • Plannen, coördineren, uitvoeren, evalueren en/of controleren van de besturingscyclus van Refresco Zoetermeer, die gebaseerd is op de zogenaamde ‘Demingcirkel’ (Plan>Do>Check>Act) én op meerjaren-, jaar-, kwartaal- en maand- en weekintervallen. De besturingscyclus betreft alle processen, afdelingen en systemen van Refresco Zoetermeer;
 • Ontwerpen, voorbereiden, samenstellen en controleren/evalueren van rapportages, die voortvloeien uit de besturingscyclus van Refresco Zoetermeer;
 • Adviseren van directie en management, op basis van de uitkomsten van de besturingscyclus én erop toezien dat de uitgebrachte en geaccepteerde adviezen worden geïmplementeerd;
 • Escaleren naar de directie en het doen van verbetervoorstellen, indien de besturing van Refresco Zoetermeer daartoe aanleiding geeft.

Daarnaast draag je samen met je collega-Controller bij  aan de volgende werkzaamheden:

 • Ontwerpen, toepassen en onderhouden van de Cost Accounting systemen t.b.v commerciële prijsstellingen en transferpricing;
 • Analyseren van verliezen, voorstellen tot en implementatie van verbeteringen om verliezen te reduceren.
 • Benoemen, implementeren, evalueren en/of controleren van procesinnovaties binnen de Refresco Zoetermeer/Avandis organisatie;
 • Samenstellen, beoordelen en/of controleren van Business Cases, met betrekking tot investeringen, procesverbeteringen, marktkansen en meer;
 • Benoemen, testen en controleren van aanpassingen van ICT-systemen (waaronder ERP-systeem BC365).

Wie ben jij?

Durf jij deze uitdaging aan en pas jij in deze rol bij Refresco Zoetermeer? Dan breng je het volgende mee:

Refresco Zoetermeer vind het belangrijk dat je helder en duidelijk kunt communiceren over doelstellingen en de wijze van realisatie daarvan. Je weet hoe je anderen kunt betrekken bij jouw doelstellingen en anderen motiveert om deze doelen te realiseren. Ook ben jij een persoon die zich graag richt op de (blijvende) ontwikkeling van mensen, methoden, producten en diensten.

Ervaring is geen vereiste (maar wel een pré); beschik je over een afgeronde WO opleiding, in bijvooorbeeld een Master Bedrijfseconomie, ben je van harte welkom om ervaring op te komen doen in een dynamische productieomgeving.

 
Wat bieden wij?                                                                                                                            

 • Het salaris is afhankelijk van jouw ervaring en bedraagt minimaal EUR 41.000,- bruto op jaarbasis.
 • Een ideale positie om werkervaring op te doen.
 • Eventueel met doorstroommogelijkheden binnen de rest van de Refresco organistatie.

Hebben we je interesse gewekt?
Heb je belangstelling en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je sollicitatiebrief met CV naar P&O@avandis.nl